onsdag 2 januari 2013

Nyårslöftet!


Ska väl inte avge så många nyårslöften... vet ju hur det brukar gå med dem... de liksom bara rinner ut i sanden och så blir det något som mest bara liknar "dåligt samvete" kvar!

Men  ett nyårslöfte ... eller "jullöfte", närmare bestämt, har jag faktiskt gett till mina söner på julaftonen och det är att hädanefter ska jag bli en betydligt bättre "sticke-mamma" som förser dem med egenhändigt stickade, varma, gosiga "tjock-sockar" och kanske någon mössa och halsduk då och då också!

Jag tror aldrig att jag har stickat sockar till mina barn, jo kanske till äldste sonen när jag väntade honom, det har däremot alltid mormor, farmor, mormorsmor och gammelfarmor + några andra tanter gjort... men nu finns ju inte dessa damer kvar i livet, så då återstår bara jag, deras handarbetsnörd till mamma... den där som alltid har en massa hantverksprojekt på gång... men som aldrig, aldrig någonsin gör något värmande till dem!

Visste faktiskt inte att de ville ha något stickrelaterat... men det kom fram då, på julafton, att de ville de visst ha!
Tänk så man kan missta sig!

Kanske min man också vill ha varma sockar i gummistövlar och vinterkängor, eller bara att masa omkring i här hemma eller i stugan!? Har faktiskt inte vågat fråga honom...


Till mig själv har jag ju genom åren stickat "tjock-sockar"... flera par/år och då oftast i favoritmodellen på bilderna ovanför, ett mönster som följt mig sedan barndomen... min mamma stickade massor av dessa!

Jättefina, vackra och följsamma och fantastiskt roliga att sticka:
"Finska bäddsockar" heter mönstret och det ärvda mönsterbladet i mammas mönstersamling är nästan sönderläst av både henne och numera av mig!
Tur då att jag hittade en länk till de här strumporna i en blogg!
Klicka HÄR så kommer ni till sockmönstret!

En annan av mina favoritsockar är dessa....


... även de finska... finnarna måtte ha ett speciellt "öga" för det här med bra stickmönsterbeskrivningar!
"Sylta-sockor" heter de och mönsterlänk finns HÄR!

1 kommentar:

Pysselfarmor sa...

Å så fina sockor! Man blir glad när söner beställer sockor....mina två säger att de alltid har en stående beställning på något par varje år. Och det ska vara ull säger de - så varmt och skönt.

Vad kul att du prövade min beskrivning och att du tycker om flätan. Jag stickar tvåändsstickning också - har gått 80 timmar på HV förra läsåret. Men jag har stickat det i några år. Kommer så småningom några vantar jag håller på med.