fredag 30 september 2011

Fira oktobers ankomst med jättegoda Lchf-skorpor med choklad


Bakade skorpor med pumpafrön, solrosfrön, linfrön och mandel blandat med 3-4 vispade ägg, en liten klick turkisk yoghurt och lite kanel.
Fördela smeten i en bakplåtspappersklädd avlång form.
Grädda i 175 grader långt ner i ugnen i ca. 35-40 minuter.
Låt kallna och skär brödet i ganska tjocka skivor som sedan halveras.
Lägg ut på galler längst ner i ugnen, ca 75 grader i 2 timmar.
Stäng därefter av värmen och låt skorporna ligga kvar i återstående ugnsvärme över natten.
Smält 86 %-ig choklad och doppa skorporna i chokladen, lägg dem på bakpapper i frysen tills chokladen har stelnat ordentligt.
Brygg en god kopp kaffe, häll upp i en fin kopp, ta en skorpa och NJUT!!!
Nästa gång tar jag nog i en näve jordnötter i smeten också... tror nämligen att det blir jätte-jätte-gott!!!

2 kommentarer:

Stina / Sagolikt Pyssel sa...

Ser smaskigt värre ut det där. :-D

Vad kul att du vill vara med i pysselstafetten igen. Jag har kvar din mailadress.Senast 14 oktober behöver jag veta vad du kommer göra för pyssel. Gärna tidigare. :-)

Hoppas du har en finfin helg!

Marlene sa...

jaha... nu provar jag, fast ysch vad långt det blir att vänta ända till imorgon ;) tror jag provar en bit redan ikväll. Du vet det där med tålamodet, total avsaknad på denna sidan av gatan hihi