tisdag 16 mars 2010

Tisdagstema : TRÅKIGT

Veckans Tisdagstema är TRÅKIGT

TRÅKIGT tycker jag att det är, att det inte finns plats och utrymme för ungdomars kreativitet på ungdomarnas egna villkor i vårt samhälle idag.

En graffitimålare t.ex har stor risk att gripas av polis och dömas både till böter och straff på olika vis... visst, de gör en olaglig handling, genom att måla på andra människors egendomar och det är inte OK.

Men varför inte då ta "tjuren vid hornen" och inse att ungdomar kanske behöver ett eget ställe, med vuxna som står (långt) bakom på betryggande avstånd och som stöttar och finns till för dem...ett hus, ett område, där de på lagligt vis t.ex får måla sin graffiti, åka sin skateboard, spela sin musik... eller vad det nu kan handla om...

Det kanske inte är fullt så enkelt... och rötägg som målar enbart för att de lockas av det laglösa finns, det är jag väl medveten om... men görs det överhuvudtaget några försök till att möta ungdomar på ungdomars egna intressenivåer idag ?


8 kommentarer:

Pialotta sa...

Så sant som du skriver.. det behövs så mycket "braiga" grejer och sunt förnuft för att möta ungdomarna.. Visst finns det en del, men mycket mera.. de är vår framtid liksom ju:)
Fin bild på konstverket:)

Anni sa...

Mycket bra tolkning både i text och bild!

Nattsyrran sa...

Mycket bra inlägg!!!! Både bildtolkning och tillhörande text.

Carina sa...

Bra tolkning av temat och ett viktigt ämne att diskutera.
Ha en fortsatt bra tisdag.
Kramen.

anki sa...

ja det är tråkigt att det görs så lite för ungdomarna,,

ha en fin dag :)

mimmi sa...

Visst .. de skulle få behöva mer ställen att gå på ..men tyvärr .. så finns det även dom som bara gör detta för att förstöra och tycker att det är roligt att förstöra för andra

MARLENE sa...

Tycker precis som du när det gäller grafitti... tycker det livar upp många grå tråkiga ställen och är en konst god som annan.

Men rondellhundar går bra att dekorera vår värld med, och kalla det konst.

Däremot tycker jag det är tråkikt med klotter, men det är ju en helt annan sak ,)

Charlotta sa...

Färggrann o fin bild som understryker din viktiga synpunkt.