tisdag 20 november 2007

TISDAGSTEMA : Omgjord

Tisdagstemat den här gången är: OMGJORD.

Jag kom att tänka på två saker som jag har i mina ägor, som egentligen är något helt annat från början, än det som jag använder dem till....De är alltså omgjorda! De är köpta omgjorda, jag har inte gjort om dem.

Ljuslyktan på övre bilden, köpte jag och min mamma en gång i min barndom, i en konsthantverksaffär i Gamla Stan i Stockholm.
Lyktan är från början en 1/2 kilos gammal kaffeburk i plåt, som någon har skurit upp ett mönster på, så ljuset lyser igenom och bildar ett jättemysigt mönster runtom när den är tänd...Bilden här inunder är en ring, som är tillböjd av en kaffesked i silver. Den är rätt läcker och faktiskt bekväm, trots att den är ganska stor.Men jag använder den bara vid vissa tillfällen...


6 kommentarer:

Broarne - lantliv som livsstil sa...

Hej
Fantastiskt, ibland undrar man om det finns fler ideér att värka fram...
Annmarie

Marika på Odlingspyssel sa...

Vad kaffeburken är läcker. Häftigt omgjord!

Pialotta sa...

Försvann visst kvickt min kommentar:-) Vad jag ville säga.. snyggt omgjorda:-)

Jeanette sa...

Underbara båda! Kaffeburken är kanske ett nytt pyssel jag bör ge mig på :-) Ringen var jättefin! Jag har en gjord av en silvergaffel, jättefin den också men min man kallar den för knogjärnet!

Kram
Jeanette

Eleonor (Elle) sa...

Mycket fina saker ... Min fd.man gjorde lyktor o lampor av burkar på så sätt.. Taklamporna med el. var mycket vackra ... sonen har en mindre modell uppsatt i sitt hem .. jag ska ta foto på den när jag är uppe hos honom nästa gång ..

Ha det gott vännen ... Kram!

Susanne sa...

Vilka minnen jag fick när jag fick syn på din omgjorda kaffeburk. Jag har en liten gungstol stående i fönstret som har varit en ölburk. Fotar den och visar den i min blogg någon dag.
Kram Susanne